Duurzaamheid

Circulair en duurzaam productieproces,
van A tot Z

 

Bij Cominbel en binnen onze volledige LIPA Family zijn wij gepassioneerd door duurzaam ondernemen. Wij investeren dan ook continu in de optimalisatie van onze werking om onze efficiëntie te verhogen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Die duurzaamheid vormt ook de leidraad in onze interne en externe relaties. We zetten steevast in op langdurige samenwerking met onze medewerkers, klanten en leveranciers.

Maximaliseren levenscyclus grondstoffen en tot minimum beperken afval.
Productie conform Parijs-akkoord inzake CO2
Continu monitoring waterlozing via sensoren en online metingen.
Gezuiverd bedrijfsafvalwater wordt geloosd als oppervlaktewater.
Minimaliseren geuremissie dankzij innovatieve verbrandingsinstallatie.
Minimaliseren ecologische voetafdruk dankzij route-optimalisatie.

EEN DUURZAME BEDRIJFSVOERING VIA ZUIVERING
VAN AFVALWATER EN FILTREREN VAN GEURDAMPEN

 

Circulaire economie

Bij het maximaliseren van de levenscyclus van grondstoffen gaan we letterlijk tot op het bot. Onze werking is zo georganiseerd dat de door ons opgehaalde reststromen zo optimaal mogelijk worden benut en dat er aan het einde van de verwerking zo weinig mogelijk afval overblijft. Op die manier dragen wij met onze circulaire productieprocessen ons steentje bij aan een betere toekomst.

 

Milieubeleid

Cominbel stelt zich tot doel om in harmonie te leven met mens en natuur. Bij investeringen wordt altijd rekening gehouden met de mogelijke milieu-impact. Cominbel neemt ook deel aan de auditconvenant om conform het Parijs-akkoord de CO2-uitstoot te verminderen.

 

Waterzuivering

Cominbel beschikt over een biologische waterzuivering waarbij onze waterlozing continu wordt gemonitord via sensoren en online metingen. Op die manier kunnen wij van dag tot dag alle cruciale parameters opvolgen en waar nodig meteen bijsturen. Diezelfde installatie laat ons toe ons bedrijfsafvalwater als oppervlaktewater te lozen.

 

Geurbestrijding

Wij streven naar een minimale geuremissie. De geuren bij Cominbel zijn afkomstig van omgevings- en proceslucht. De inkomende luchtstromen worden afgezogen naar een biofilter waar ze volgens bevuilingsgraad worden opgesplitst. De meest geconcentreerde geurdampen worden verbrand en uitgestoten via een “Thermische Regeneratieve Oxidor”, onze innovatieve verbrandingsinstallatie en een primeur in onze sector.

 

Route-optimalisatie

Onze focus op duurzaamheid trekken we meteen ook door naar onze transportdiensten. Ophaal- en leveringstrajecten worden vooraf via route-optimalisatie bepaald om de hoogste graad van efficiëntie en de laagst mogelijke ecologische voetafdruk te garanderen. Daarbij behouden we uiteraard wel voldoende flexibiliteit om aan de individuele wensen van onze klanten tegemoet te komen.

NEEM CONTACT OP EN ONTDEK DE VOORDELEN
VAN ONZE LIPA FAMILY TOTAALSERVICE

 

Contacteer ons